Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Ξεκινούν Αύριο Πέμπτη 24/3 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 15.000 θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Στην αγορά κάψουλες βιολογικού Μύρτιλου ελληνικής παραγωγής

Πέρασε από... 45 κύματα. Έφτασε να χρωστάει σε όλους, να κυκλοφορεί με δύο ευρώ στην τσέπη. Έκανε φυλακή... Αλλά κάποτε το όνειρό του άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Από τις 15 Απριλίου 2016 θα είναι ο παραγωγός και διανομέας -εντός και εκτός επικράτειας- του μοναδικού στη Ελλάδα συμπληρώματος διατροφής από βιολογικό μύρτιλο, σε μορφή κάψουλας.

Εργασιακή «ζούγκλα»: Φτάνουν το 1 εκατ. οι απλήρωτοι για 1-5 μήνες εργαζόμενοι

Το ένα εκατομμύριο προσεγγίζουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα από έναν έως και πέντε μήνες, ενώ σχεδόν 500.000 είναι οι υποαπασχολούμενοι, που εργάζονται δηλαδή έως 4 ώρες την ημέρα και αμείβονται με τις μισές αποδοχές.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Πόση ώρα χρειάστηκα για να στήσω μια επιχείρηση στην Αγγλία

Του Στέφανου Λίβου

Υπάρχει στην Αγγλία μια κυβερνητική ιστοσελίδα που έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ που μπορεί να χρειαστεί ένας Άγγλος ή ένας ξένος που ζει εδώ ή που έχει οποιαδήποτε σχέση με την Αγγλία. Πρόκειται για το μαγικό www.gov.uk και, για να σας δώσω ένα παράδειγμα του εκτενούς περιεχομένου του, αν κάποιος χρησιμοποιήσει ως όρο αναζήτησης το Greece μπορεί να βρει συνδέσμους με τίτλους όπως «Ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα», «Η ζωή στην Ελλάδα», «Υπηρεσίες εγγράφων στην Ελλάδα», «Εξάγοντας στην Ελλάδα», «Ελλάδα: φορολογικές συμφωνίες», «Υπηρεσίες βίζα», «Υποστήριξη Βρετανών υπηκόων που ζουν ή ταξιδεύουν στην Ελλάδα», «Ελλάδα: λίστα με δικηγόρους που μιλάνε Αγγλικά και μεταφραστές», πληροφορίες για έναν ιό BTV-4 και άλλες 29 (!) σελίδες με αποτελέσματα.